Reklama
 
Blog | Vladimír Votápek

Republiku si rozvracet nedáme!

Jenom propustit ministra Pospíšila je málo! Chceme-li mít klid na práci, měl by být pomazán asfaltem a posypán peřím!

Všichni, kterým leží na srdci osud naší země, si mohou konečně oddychnout. Po měsících opatrného přešlapování se premiér Nečas konečně vymanil ze svého alibismu a ukázal principiální postoj. A bylo na čase! Vždyť poctiví pracovníci byli v poslední době soustavně šikanováni a vystavováni nejrůznějším ústrkům, někteří byli dokonce existenčně ničeni.

Případ poslance Ratha mohl ještě někoho zmást. Pan doktor se skutečně dopustil určité administrativní nešikovnosti, čehož využili oportunisté k obviňování z korupce. Zkušenějším kolegům třeba z Pozemkového fondu, nebo České konsolidační sice už tehdy bylo jasné, že jde o policejní provokaci, ale třeba i většina poslanců byla pomýlena uměle vykonstruovanými odposlechy a tak neuvěřili prohlášení svého kolegy, který jasně řekl, že se žádné korupce nedopustil. Přiznáváme, že i my jsme chvíli pochybovali…

Další příklady už naštěstí jasně odhalily pravou podstatu těch věčných kverulantů a nespokojenců, placených často z našich peněz! Nám, poctivým pracovníkům z oblasti finančnictví, otevřela oči kauza vrchního státního zástupce Rampuly. Po léta jsme s obdivem sledovali jeho obětavou práci – za jiné příklady jmenujme třeba jeho zásadové postoje v kauze Mostecké uhelné, kdy ustál dokonce i tlak švýcarských jurisimperialistů, kteří si mysleli, že nám mohou diktovat jakési své helvétské právní názory. Pokud se mohl i tento zasloužilý pracovník justice stát obětí hysterické štvanice, pak bylo jasné, že nikdo z nás si nemůže být ničím jistý.

Reklama

Když se pak objevila lžikauza Vlasty Parkanové, argumentační tanečky těch, kteří nám nepřejí klid na práci, už nás nemohly zmást. Každý přece ví, že při nákupu vojenské techniky je nejen zbytečně, ale vlastně i škodlivé, vypisovat různá výběrová řízení. Právě v případě, že by ministryně Parkanová požadovala vypracování nesmyslných posudků a zbytečně by za ně utratila peníze daňových poplatníků, právě tehdy by na ni měl dopadnou hněv lidu. Ale takhle? O jakém poškození našich zájmů to hovoří nějaká banda policejních podplukovníků a majorů? A hlavně si položme zásadní otázku – komu to ve skutečnosti slouží?

Snad poslední kapkou, kterou přetekl příslovečný pohár, byla snaha dnes už naštěstí bývalého ministra Pospíšila jmenovat na místo vrchního státního zástupce Lenku Bradáčovou. Namísto toho, aby tuto žlučovitou prokurátorku za její šikanózní postupy potrestal, chtěl ji odměnit služebním povýšením!!! Za co, ptám se. Za co soudruzi? Za to, jak zfabrikovala kauzu poslance Ratha?

Naštěstí si předseda Nečas nakonec uvědomil, kdo je solí této země a s kým musí táhnout za jeden provaz, pokud chce sobě i celé republice zajistit budoucnost. Někdo snad může říct, že pozdě, ale my říkáme: lepší teď než vůbec. Umíte si vůbec představit, kam mohl krizový vývoj posledních měsíců vést? Chápete, jak zásadně byly ohroženy výsledky dvou desetiletí budování lepší společnost? Chceme věřit, že odvolání ministra Pospíšila je jasný signál všem zdravým silám ve společnosti. Doufáme, že se všichni kolem premiéra Nečase semknou, bez ohledu na své politické partikularismy a zahájí obrodný proces. S trochou snahy se vše vrátí na své místa.

Vezměme si třeba kauzu pana Janouška, který se tak zasloužil o rozvoj hlavního města. Dnes stojí na pranýři kvůli falešnému obvinění, že přejel nějakou Vietnamku. Pod tlakem pravdoláskařské loby, pracující za mrzký euro žold, se obhajoba zmohla jenom na tvrzení, že ji přejet nechtěl. Buď ji neviděl, nebo se vyhýbal sanitce, ale rozhodně ji nepřejel schválně. Ale dnes, kdy se můžeme inspirovat pevným postojem ministerského předsedy, se snad už nemusíme za pravdu stydět. Náš pohled na celou kauzu, pohled lidí, kteří v potu tváře pro tuto zem pracují, nám říká, že to celé byla policejní provokace a že pan Janoušek se celého případu vůbec neúčastnil. Holá pravda je taková, že namísto populárního milionáře policejní mafie nastrčila nějakého figuranta, který sice byl panu Janouškovi vzdáleně podobný, ale při podrobné analýze by celá lež musela vyjít najevo mnohem dřív. Proto figurant tvrdil, že nemá doklady. Proto figurant zmateně mumlal. A proto jej policie ani nezadržela a neodebrala krev! Aby nevyšlo najevo, že to vůbec není pan Janoušek! Od té doby pana Janouška hrozbami fyzickou likvidací nutí, aby jejich zvrácenou hru neprozradil. Ale teď, kdy se v celé společnosti probouzí zdravé síly, je na čase odhalit skutečnou pravdu.

A ještě jednu myšlenku máme na srdci. Když už to vypadá, že zdravé síly dokážou zdvihnout hlavu a vypořádat se s darmošlapy a kverulanty u nás doma, přestaňme také s poklonkováním směrem k Bruselu. Premiér Nečas momentálně míří na jednání Evropské Unie, na které nás zase budou historičtí nepřátelé českého národa nutit, abychom se vzdali své národní suverenity, tak drahé našim srdcím. Postavme se jim jako muži a řekněme NE! My, čeští Honzové, nepotřebujeme rady z ciziny. A pokud by se snad někdo bál, že bez lžikamarádů z EU zůstaneme jako kůl v plotě, toho můžeme uklidnit. Naši skuteční přátelé v Moskvě, Minsku, ve Venezuele a Nikaragui, stejně jako kolegové z Jižní Osetie nebo Abcházie, nás na holičkách nenechají. Pokud se budeme skutečně snažit, možná i nějakou internacionální pomoc nám pošlou.

 

Skupina 12 poctivých pracovníků ze sektoru nebankovních půjček